GroenBlauw Schoolplein

04-12-2023
Maandagochtend 4 december gaven leerlingen van onze school het startsein voor het realiseren van een zogenaamd 'GroenBlauw schoolplein': een natuurlijk schoolplein, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken, waar het lekker koel is in de zomer en waar het regenwater goed de grond in kan zakken.

 

GroenBlauwe Revolutie Schoolpleinen

De basisschool aan de Maaslandlaan doet hiermee mee aan de GroenBlauwe Revolutie Schoolpleinen: een initiatief van de vijftien gemeenten van Noord- en Midden-Limburg, Waterschap Limburg en de Limburgse Waterleiding Maatschappij. Zij stellen GroenBlauwe coaches en een budget van maximaal € 13.500 per school ter beschikking om grijze schoolpleinen om te vormen naar fijne groene speel-en leerlandschappen.

Stem van leerlingen

Het GroenBlauwe speelplein van Basisschool Aan de Bron zal straks mooi aansluiten op het naastgelegen park. Dat heeft de school mede te danken aan haar eigen leerlingen. Zij hebben van meet af aan meegedacht over het speelplein. De leerlingenraad heeft in alle groepen ideeën opgehaald. Deze werden gepresenteerd in een overleg van de leerlingenraad. Daar werd uiteindelijk één totaalplaatje van gemaakt.

In de zoektocht naar een geschikte ontwerper/hovenier hebben de kinderen steeds hun totaalplaatje gepresenteerd aan de verschillende ontwerpers. Ze leren zichzelf hiermee te presenteren en hebben daadwerkelijk een stem in het proces. Hun docenten genieten van hun enthousiasme en willen hen graag andere perspectieven en kansen om te spelen bieden.

Oplevering schoolplein

Zo is het belangrijk dat er een klimheuvel op het nieuwe GroenBlauwe schoolplein komt te liggen, een beweegparcours en boomstammetjes waar overheen gerend kan worden. Ook moeten er stokken en lakens aanwezig zijn om hutten te bouwen, net als een buitenkeukentje, een waterspeelplaats met watergoten en katrollen, moestuintjes en insectenhotels. Natuurlijk is er een voetbalplek en staan er een basketbalpaal en pingpongtafel om samen bijvoorbeeld semi-competitief 'rond-de-tafel' te spelen.

Het GroenBlauwe schoolplein zal in de loop van 2024 opgeleverd worden.

Wilt u meer informatie aanvragen?
Neem contact op via bijgaande link!